19.5.2010

Linssien toinen tuleminen

Joku ehkä muistaa ensimmäisen linssikokkailuni, joka ei valitettavasti osunut ihan omaan makuhermoon. Tänään annoin linssipaketille uuden mahdollisuuden ja nyt osui ja upposi. Resepti on alunperin Chocochililtä, mutta kirjaan sen tähän sellaisena kuin itse toteutin. Tämä blogi ei selvästikään ole taipumassa mihinkään fine diningiin vaan tuuletan aina, kun löytyy uusi hyvä kotiruoka. JEE! Tästä tulee varmasti vakikamaa meillä. Pätkä sanoi, että vuoka pyyhälsi makaronilaatikon ohi. Ja isosiskollemme sellaiset terveiset, että tee tätä, maistuu varmaan perheen lyhyemmillekin.


Linssi-pastavuoka
n. 300g pastaa
1sipuli
2 valkosipulinkynttä
2dl punaisia linssejä
4 öljyyn säilöttyä artisokansydäntä
500g tomaattimurskaa (luomu, se on paljon parempaakin)
kasvisliemikuutio
1tl basilikaa
mustapippuria
juustoraastetta (itse käytin mozzarellaraastetta)

Pilko sipuli ja kynnet. Kuulota rasvassa kattilassa, lisää tomaattimurska ja huuhdellut linssit. Lisää vielä kasvisliemikuutio, pilkotut artisokansydämet ja basilika. Lisää 2-3dl vettä ja keitä kunnes vesi on haihtunut ja linssit pehmenneet. Lisää pippuri ja anna hautua ja vetäytyä jonkin aikaa kannen alla. Keitä sillä aikaa pasta. Voitele uunivuoka, lado siihen pasta ja kastike (sekoitin ne tasaiseksi) ja laita päälle runsaasti juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Pastavuoka sai seurakseen taas vaihteeksi Mixun tomaattilisuketta. Jälkkäriksi söimme hunajamelonia.

Tällä juustomäärällä lopputulos on tietysti fantastinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti