Tarjoilin siskoni tekemään pitsapannaria synttäreilläni jo viime vuonna, ja tänä vuonna tein oman version. Oli kiva yllätys, kun huomasin Pumpkin Jamin Marinkin tehneen hiljattain suolaista pannukakkua, ja niinpä otin taikinapohjan reseptin sieltä. Täytteet tulivat omasta päästä. Toimi muuten tosi hyvin! Pientä säätöä oli ehkä valmiin pannarin pohjan kosteuden kanssa (johtui ehkä kirsikkatomaateista?), jonka imeytin lopulta keittiöpyyhkeeseen. Suosittelen kyllä kaikille tätä! Tosi, tosi, tosi helppo ja hyvä, ja täytteet voi soveltaa aika pitkälti oman jääkaapin pohjalta. Olisin laittanut tähän aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi hakattuna, mutta unohdin ostaa niitä. Iskin ne kyllä tuohon reseptiin, sillä suolasattumat toimivat varmasti tosi hyvin aika pliisun pohjan kanssa. Nyt feta toimi kohokohtana.
Kuva on aika puuroa, mutta saatte varmaan ideasta kiinni.
Suolainen pannukakku (pellillinen)
Pohja
4 kananmunaa
8dl maitoa
4,5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
2rkl öljyä
Täytteet
paketti fetaa
punasipuli
kirsikkatomaatteja ja/tai pieneksi hakattuja aurinkokuivattuja tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
pestoa, pieniä "nokareita" siellä täällä
Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää joukkoon 4dl maitoa ja vatkaa jauhot hiljalleen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Vatkaa mukaan loput maidosta, sekä öljy ja suola. Anna turvota 15-30 min. Valmistele sillä aikaa täytteet. Lisää taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä täytteet tasaisesti. Paista 200-asteisessa uunissa reilut puoli tuntia.