10.6.2012

Suklaa nostaa mielialaa

Tämä kesä on alkanut todella raskaasti ja sydän huutaa ystävien ja suklaan perään. Tänään V:n perhe tuli tutustumaan uuteen kotiimme ja sain taas hyvän syyn tehdä lohturuokaa. Lounaaksi söimme kesäkeittoa ja tuoretta leipää, jälkiruoaksi olinkin suunnitellut jotain todella suussa sulavaa. Bongasin jo jonkin aikaa sitten suosikkini Jannan blogista houkuttelevan näköisen suklaamoussekakun, joka vaikutti sopivan yksinkertaiselta ja varmalta. Arvaatte varmaan ettei 300g suklaata, 200g tuorejuustoa ja 3dl kermaa voi olla huono yhdistelmä. Huh! V:n siskon vajaan kahden vuoden ikäinen tytär veti sellaisen överit kakusta, että luuli olevansa pikajuna ja lentokone samaan aikaan. Omat fiilikseni olivat jossain euforian ja unen välimaastossa. 

Illalla päädyimme vielä V:n kanssa "yksille" ihanaan kantikseemme, Pitkänsillan kupeessa olevaan Flying Dutchiin. Intouduimme vetämään täydellisesti aurinkoiseen iltaan sopivat kalalautaset ja kun älyttömän hyvä bändi iski kaiuttimista bluesia livenä, oli hymyni leveämpi kuin pitkään aikaan. Sitten tuli sen verran keski-ikäinen olo (ja kylmä), että oli aika palata todellisuuteen. Silti, aika hyvä sunnuntai.

Kiusallinen mansikkakoristelu omasta takaa.

Suklaamoussekakku
(8-10 henkilölle)

150 g hienonnettuja pähkinöitä
50 g voita

Aja pähkinät sileäksi blenderissä tai sauvasekoittimella, lisää sulatettu voi. Taputtele rengasvuokaan, jossa pohjalla leivinpaperi. Paista 225 asteessa noin viisi minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Täyte
4 munaa
3 dl kermaa
200 g Philadelphia-juustoa
300 g suklaata (70-80%)
1 rkl vaniljajauhetta (tai vaniljasokeria)
(makeutusta, kuten raakaruokosokeria tai steviaa)

Sulata suklaa vesihauteessa, jätä osa suklaasta raastettavaksi kakun päälle. Erottele keltuaiset, vaahdota valkuaiset. Vatkaa kerma erikseen. Yhdistä keltuaiset, juusto ja vaniljasokeri. Sekoita sulanut suklaa ja puolet kermavaahdosta keskenään. Yhdistä seokseen loppu kermavaahto sekä keltuais-juustoseos. Lisää lopuksi varovasti vaahdotetut valkuaiset.

Kaada seos pohjan päälle ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Kakun voi myös pakastaa.

Ei kommentteja: