17.9.2012

Halleluja, kädet ilmaan

Aina silloin tällöin hehkutan jotain ruokaa tällä blogissa vielä enemmän kuin muita - nyt on taas sellainen kerta! Joku ehkä muistaa, että rakastan quesadilloja (olen tehnyt niitä muutamallakin variaatiolla), mutta nyt taisin osua kultasuoneen täytteiden kanssa. Kutsuimme muutama päivä sitten lounaalle pari kaveria ja iskimme tarjolle tulista tomaattikeittoa ranskankerman kanssa, kylkeen paistoimme näitä täydellisiä quesadilloja ja jälkkäriksi oli sitä maailman helpointa suklaakakkua. Elämäni on ollut siitä asti aika ihanaa, sillä olen ehtinyt tehdä täydellisiä quesadilloja uudelleen jo pari kertaa...

Vaihtakaa mielessänne tuo belgialainen olut joksikin meksikolaiseksi...
Toisessa kupissa ranskankermaa, toisessa tulista tomaattikeittoa! 
 
Parasta on, että näissä quesadilloissa ei sinänsä ole mitään ihmeellistä. Jostain kumman syystä ne ovat silti aivan uskomattoman hyviä. Olen löytänyt tieni mustapapujen ihmeellisen maailmaan, josta ei ole paluuta. Quesadillojen paputäyte on ihanan mehevä, ruokaisa ja vielä terveellinenkin! En tiedä miten saisin teidät kaikki painostettua pian papuostoksille, mutta menetätte paljon, jos ette väännä näitä perjantaina leffan ja oluen kaveriksi. Niin paljon parempaa kuin ällöt (mutta joskus niin täydelliset) uuninachot tai sipsit ja dippi. Ja katsokaa nyt miten nättejäkin ne ovat! Ja halpoja ja nopeita, ja ja... En selittele enempää, nämä pitää kokea.

Näistä saisi vielä täydellisempiä tekemällä tortillat itse. Tällä kertaa en malttanut, mutta ensi kerralla ehdottomasti! Näistä muuten saa vegaanisia joko jättämällä juuston pois tai laittamalla tilalle jotain soijajuustoa!

Näyttää ällöltä, maistuu hyvältä!

Pitkän suht täydelliset quesadillat
5-6 tortillaa
purkki mustapapuja (170g huuhdeltuina ja valutettuina)
puolikas chili
2 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
1/3 sitruunan mehu
ripaus suolaa
mustapippuria
+ juustoraastetta
(+ voit tuunata soosia korianterilla tai silputa sitä ranskankerman joukkoon)

Huuhtele ja valuta pavut. Muussa ne haarukalla mössöksi, lisää sekaan pieneksi pilkottu chili (poista siemenet) sekä pieneksi pilkotut valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi, heitä joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla, purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita ja anna makujen tekeytyä jääkaapissa n. 15 minuuttia. Lusikoi toiselle puolelle tortillaa, levitä toiselle puolelle juustoraaste. Taita tortillat puoliksi ja paista molemmin puolin pannulla. Tarjoile ranskankerman kanssa!

2 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Me vedettiin näitä Kaisan tekeminä viime ruokakerhossa. Oli ihan sairaan hyvää! Pakko tehä itekin.

Puutarhapörriäinen kirjoitti...

Heippa! Eksyin tovi sitten blogiin ja tämä ohje pisti silmään. Ja kokeilun jälkeen myös makunystyröihin, jotka nyrjähtivät =) Kuten sanoit, näissä ei ole mitään ihmeellistä, mutta maku toimii! Tykkään! Kiitos ohjeesta!