29.5.2012

Muutto meni, niin menin melkein minäkin

Viime kuukausi on ollut suoraan sanottuna aivan kamala. Muuttaminen on ihan hirveää hommaa, enkä suosittele sitä kenellekään! Onneksi se on nyt ohi ja uusi koti on aivan ihana. Postausta aiheesta tulossa pian. Ei siis mitään traumatilitystä vaan uuden kodin hehkutusta.


Minun piti olla mukana Hävikistä herkuksi -kampanjassa, ja aiheeseen liittyneitä postauksia on onneksi näkynyt lukemattomissa blogeissa. Aivan mahtava kampanja kaiken kaikkiaan! Harmikseni se loppuu nyt torstaina, tosin aion ottaa saman periaatteen käyttööni päivittäiseen arkeeni myös tämän kuukauden ulkopuolella. Postauksia aiheesta tulossa siis myöhemmin (mm. ihanan perunajauhokakun resepti, jota tein jo kerran, mutta kakku repesi vääränlaisen vuoan takia...). Oma lempparitapa hankkiutua eroon melkein mistä tahansa ovat empanadat, suosittelen!

Keittiö on onneksi nyt korkattu ja uusi Glorian Ruoka & Viini tuli postilaatikosta kuin tilauksesta. Sain opiskelukaverilta "tuparilahjaksi" maailman muhkeimpia raparperin varsia ja kun viljelypalstammekin tuotti satoa, oli tätä huumaavaa raparperipaistosta pakko tehdä parikin kertaa. Maku on aivan mielettömän hyvä ja ihanaa vaihtelua ainaisten piirakoiden tilalle. Paistos on parhaimmillaan vaniljajäätelön ja hyvän seuran kanssa tarjoiltuna! Paistos on myös maailman helpoin tehdä, eikä haittaa vaikka reseptiä ei noudata ihan justiinsa. Antakaa palaa, torit ovat pullollaan raparperia!

Kuvaaminen ei oikein suju tauon jälkeen. Mutta siellä se piileskelee! Addiktoivaa tavaraa!


Raparperipaistos
500g (n.3/4l) raparperia
1,5dl fariinisokeria

Taikina
200g voita
3dl vehnäjauhoja
1dl kidesokeria
1,5dl fariinisokeria

+ vaniljajätskiä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtaise raparperit ja leikkaa ne paloiksi. Sekoita palat sokerin kansa ja kaada uunivuokaan (halkaisija n.24cm). Paista noin 15min tai kunnes raparperit ovat hieman pehmenneitä.
Nypi voi, jauhot ja sokeri kulhossa sekaisin. Levitä seos raparpereille. Jatka paistamista noin 30min tai kunnes taikina on kypsää ja ruskeaa. Tarjoa jäätelön kanssa, hyvää sekä lämpimänä että jäähtyneenä!

PS. Ruokabloggaajat!!! Nyt lauantaina 2.6. klo 14 kokoonnumme Helsingissä blogipiknikille! Lisätietoja ja ilmoittautumiset minulta s-postilla kadenvaantoa@gmail.com. Olisi ihanaa nähdä vanhoja ja tuttuja naamoja!