19.6.2013

Jauhelihan paluu

En ole mikään suuri jauhelihan fani. Tänä keväänä olen joutunut tekemään paljon eväitä, joista suosikikseni nousi helppouden ja herkullisuuden vuoksi jauhelihakeitto. En nyt valitettavasti bloggaa sitä teille (ehkä myöhemmin, koska se on oikeasti hyvää kaikessa harmaudessaan), mutta jaan teille nämä maukkaat aasialaiset lihapullat. 

Olen saanut pariinkin otteeseen nauttia todella herkullisista thaipullista ollessani kavereilla illallisilla ja nyt oli vihdoin pakko kokeilla reseptiä itsekin, kun lupauduin viemään suolaista tarjottavaa kaverin lapsen syntymäpäiville. Reseptin nappasin Grillataan ja chillataan -blogista, tosin muokkasin suhteita todella reilusti (mielestäni pyörykät olisivat olleet syömäkelvottomia alkuperäisellä soijamäärällä). Kannattaa kokeilla! Nämä maistuvat hyvältä esimerkiksi riisinuudeleiden tai riisin kaverina jonkun hyvän soosin kyljessä.

En tiedä syödäänkö tällaisia Aasiassa päinkään, mutta mulle ainakin maistuu!

Aasialaiset lihapullat
400g jauhelihaa
1rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä
puolikas nippu korianteria
1 kevätsipuli
1,5 rkl riisiviinietikkaa (käytin omenaviinietikkaa, joka toimi myös oikein hyvin)
pippuria
1tl seesamöljyä
1,5rkl soijakastiketta
1tl sokeria
1 punainen chili
keltuainen
2tl korppujauhoja
+ paistirasvaa

Pilko valkosipulinkynnet, korianteri ja kevätsipuli pieniksi. Sekoita kaikki aineet yhteen ja muotoile lihapulliksi. Paista pannulla kypsiksi tai jos kypsennät pullat uunissa, suosittelen käyttämään sellaista uunivuokaa, jonka päälle saa ritilän - näistä irtoaa nimittäin paljon nestettä.

2 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Justiinsa söin lihapullia, mutta kyllä sun pullat näyttää (ja varmasti maistuukin) paremmilta kuin mun tekemät tylsät peruspullat!

Pitkä kirjoitti...

On ne tavallisetkin onneksi hyviä! Nää oli kyllä kivaa vaihtelua :)