18.6.2013

Win-win

Huutelin joskus vuosi sitten Facebookissa, että tarvitsen keittiöömme pyöreän, virkatun maton. En todellakaan osaa tehdä sellaista itse (eikä todellakaan kiinnosta myöskään opetella), mutta ihana Anna Unelias kokki -blogista tarttui syöttiini! Tehtiin aika hyvä diili, ainakin minun kannaltani: käyn ostamassa tarpeet, Anna tekee maton ja tarjoan illallisen kiitokseksi. Pääsin lankakaupoille vasta tänä keväänä, mutta Anna puursi maton nopeasti valmiiksi ja tänään istuimme meillä ruokapöydän ääreen uutta upeaa mattoa ihaillen. 

Tarjosin Annalle turvallisia ja tuttuja kesän makuja eli lipstikkakeittoa, perunasalaattia ja Hakaniemen Hallista ostamaani savumakrillia. Jälkkäriksi halusin tehdä jotain torilta ostamastani raparperistä ja päädyin pienen googlailun jälkeen testaamaan Hellapoliisin kerrosjälkkäriä. Olen aina tykännyt erilaisista kerrosjälkkäreistä (ja kehittänyt yhden sellaisen itsekin), sillä ne on helppo tehdä, koota ja muokata mieleisekseen. Valmistin jälkkärin Annan istuessa vieressä ja pääruoka ei ollut ehtinyt edes laskeutua, kun lusikoimme näitä jo suihimme. Sitruunaraaste teki vaahdosta älyttömän hyvää, ja lämpimän raparperin ja viileän vaahdon yhdistelmä keksimurun kanssa kruunasi aterian todella hyvin! 

Talvisesta ulkoasusta huolimatta kuvassa on kesäherkku.
Eikö olekin hieno matto! 


Kerrosjälkkäri (n. 4 annosta)
3 reilunkokoista raparperin vartta viipaleina
1 rkl vettä
1/2 dl sokeria
1/2 tl kanelia

2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
1-2 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria
1 tl sitruunan kuoriraastetta

kaurakeksejä reiluiksi paloiksi murennettuna
+ tuoreita marjoja, jos haluat

Laita viipaloidut raparperit, vesi, sokeri ja kaneli kasariin ja hämmennä, kunnes raparperit pehmenevät. Vaahdota vispikerma, sekoita joukkoon maitorahka, vaniljasokeri ja sokeri, sekä hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste. Tarkista maku. Annostele jälkiruokakulhoihin kerroksittain pehmennettyä raparperia, kerma-rahkaseosta, (marjoja) ja rapeaa kaurakeksiä.

3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Hyvä diili tosiaan.:) Matto on kaunis ja ateriakin kuulostaa herkulliselta.:)

Pitkä kirjoitti...

No niinpä! Molemmat tosi mahtavia, matosta saa onneksi nauttia joka päivä!

Anna kirjoitti...

Mulla oli mennyt tämä postaus kaikilta kesämenoilta ihan ohi :)! Kiitos vielä tosi hyvästä illallisesta! Facebook on parhaimmillaan silloin, kun huutelee vaan ja saa hyviä vastauksia: mullekin on käynyt niin monesti. Ja opinpa sit samalla itsekin tekemään tuollaisen maton, jos vaikka joskus tarttee :)